REVOLTĂ în învățământ. Elevii cer concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

22 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
REVOLTĂ în învățământ. Elevii cer concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

"Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli. Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea persoanelor în cauză.

Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite și să iau măsuri ferme în situațiile în care inspectorii școlari numesc directorii pe alte criterii. Precizez că în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unități de învățământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund școala", a scris Mircea Dumitru pe Facebook.

Consiliul Naţional al Elevilor a salutat poziţia ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, și a solicitat începerea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ preuniversitar. Astfel, s-ar elimina "interesele tendenţioase", neputându-se vorbi despre reformă "câtă vreme politicul are o influenţă nefastă în şcoli".

Candidaţii pentru funcţia de director trebuie să deţină competenţe administrative, manageriale şi să dea dovadă de integritate, iar asumarea unei viziuni verosimile despre educaţie trebuie să fie aferentă secolului XXI.

"Este revoltător să auzim în continuare de cazuri de numiri ale directorilor pe criterii îndoielnice, subiective care vizează cu totul alte interese decât cele care ar trebui să guverneze educaţia în mod normal. Nu putem vorbi despre reformă, atât timp cât în continuare politicul are o influenţă nefastă în şcolile din România, transparenţa şi integritatea conducerii unităţilor de învăţământ fiind contestabilă. Solicităm de urgenţă implementarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori, având speranţă ca într-un final obiectivismul şi valorile democratice şi etice vor sta la baza leadershipului şcolilor din România”, a declarat pentru News.ro preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Vlad Ştefan.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră