Revocarea lui Kovesi. Dragnea nu-l vrea pe Iohannis suspendat din funcţie

26 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Revocarea lui Kovesi. Dragnea nu-l vrea pe Iohannis suspendat din funcţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmă că nici el, partidul nu trebuie să-şi asume decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA şi dă asigurări că nu-l va suspenda din funcţie pe preşedintele Iohannis, chiar dacă acesta a greşit.

„Nu trebuie să îmi asum eu şi nici PSD nu trebuie să îşi asume asta, pentru că aici nu e vorba de asumare (...) Este o procedură instituţională foarte clar definită în lege. Ministrul (Justiţiei – n.r.), CSM, preşedintele României. N-are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice. Argumentele ministrului Justiţiei trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, care îşi va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai târziu”, a declarat Liviu Dragnea, conform news.ro.

Liderul PSD a mai spus că partidul său nu ia în calcul suspendarea preşedintelui, dacă acesta refuză revocarea procurorului-şef DNA. "Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat Dragnea.

El consideră însă că Iohannis a făcut o "afirmaţie greşită" atunci când a susţinut că "dacă legea spune că preşedintele revocă, atunci este o chestiune de oportunitate politică dacă revocă sau nu revocă şi doar preşedintele poate să decidă acest lucru", relatează hotnews.ro.

"Cred că preşedintele a făcut o afirmaţie greşită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri" privind revocarea sau nu a şefei DNA", a spus liderul PSD.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră