Revin Trenurile Soarelui. CFR suplimentează transportul spre Litoral

09 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Revin Trenurile Soarelui. CFR suplimentează transportul spre Litoral

CFR Călători anunţă că peste 40 de trenuri vor asigura legături din toată țara către Delta Dunării şi staţiunile de la Marea Neagră. Acestea vor circula începând de vineri, 9 iunie, până la 10 septembrie. Trenurile suplimentare vor fi introduse treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/ Mangalia și retur.

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și alte facilități. De asemenea, în unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit și de servicii bar-bistro (înghețată, cafea, bauturi alcoolice și nealcoolice, snacks-uri).

Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord – Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

20 de trenuri vor pleca zilnic din București spre Constanța, 11 cu destinația Mangalia și cu opriri în toate stațiunile de la Malul Mării. În intervalul orar 07:30 – 10:30 cadența este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar în intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecvența plecărilor este de aproximativ un tren pe oră.

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră