Conducerea TVR, pe făraş. Parlamentarii au respins raportul de activitate pe 2014 al televiziunii publice

16 Sep 2015
Conducerea TVR, pe făraş. Parlamentarii au respins raportul de activitate pe 2014 al televiziunii publice
Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins miercuri raportul de activitate al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2014. Pentru respingerea raportului au votat 17 parlamentari,  unul (senatorul Varujan Vosganian) a fost împotrivă și unul s-a abținut.

"Textul raportului va fi înaintat către Birourile permanente reunite. Acestea vor decide, probabil săptămâna viitoare. La următorul plen reunit va fi dezbătut. Cred că având în vedere această situație va fi făcută relativ repede", a declarat președintele Comisiei de cultură de la Senat, Georgică Severin. 

Dacă raportul TVR va fi respins şi în plenul Parlamentului, votul echivalează cu demiterea actualei conduceri a TVR- Consiliul de Administraţie, în frunte cu preşedintele director general Stelian Tănase.

Acum o săptămână, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara că TVR şi angajaţii săi sunt într-o situaţie critică şi a cerut discutarea urgentă a raportului de activitate al televiziunii publice în comisiile parlamentare de specialitate.  

 "Suntem în situaţia în care actuala conducere a TVR şi-a asumat un plan de redresare pe care nu l-a respectat (...) pentru a salva televiziunea publică, pentru a salva şi locurile de muncă şi a le da o perspectivă oamenilor care muncesc în TVR, îi rugăm pe colegii din Opoziţie să fie prezenţi la Comisiile reunite pentru cultură pentru a se discuta raportul TVR, în condiţiile în care avem deja un raport de la Comisiile de buget-finanţe, un raport negativ asupra modului în care au fost gestionaţi banii de acolo", a spus Dragnea.

În urmă cu o lună, Stelian Tănase, preşedintele-Director General al TVR, le-a cerut liderilor principalelor forţe politice "să ia în discuţie în regim de urgenţă situaţia gravă" a instituţiei. TVR a încheiat anul trecut cu datorii de 700 de milioane de lei, conform stiri.tvr.ro.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră