Renault: Miercuri se așteaptă lansarea Daciei de 4.000 de euro

19 Mai 2015
Renault: Miercuri se așteaptă lansarea Daciei de 4.000 de euro
Dacia a revoluționat lumea automobilistică prin modelul său low-cost, produs în România. Renault se pregătește acum să lovească și mai puternic. Constructorul francez va prezenta, miercuri, 20 mai, un noul model, și mai ieftin, potrivit 20minutes.fr.
Denumit Kayou, vehiculul, cu gabaritul unei Twingo, va fi pus în vânzare la prețul de 4.000 de euro, adică de două ori mai ieftin decât Dacia Logan.

La acest preț și vehicolul este mai ușor, dar și mai puțin puternic și mai puțin sofisticat decât un model actual al constructorului francez.

Noua Renault ieftină, fabricată în uzina de la Chennai, India, ar putea fi produsă într-un număr de 100-150.000 de exemplare anual.

Deși presa franceză prezintă noul model drept ”Dacia de 4.000 de euro”, mașina a fost în realitate proiectată de designerii indieni. Este vorba despre un mini, destul de asemănător cu Twingo și poreclit ”mini-Logan”.

Inițial, autoturismul ultra-low-cost va fi comercializat în India, urmând ca apoi să fie produs și în Brazilia, pentru piața sud-americană. Va ajunge însă și în România, potrivit unor surse Renault, citate de challenges.fr.

Modelul pentru Europa va fi însă mai scump decât cel din India, deoarece normele de poluare și cele de siguranță sunt mult mai stricte aici. Prețul ar putea să ajungă la 5.000 de euro – însă chiar și așa, va rămâne cea mai ieftină mașină nouă de pe piață. (M.C)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră