Regele Mihai declara în 2006: "Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare!"

05 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Regele Mihai declara în 2006: "Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare!"

Regele Mihai I al României, una dintre cele mai importante personalități ale istoriei, a încetat marţi din viaţă la reşedinţa din Elveţia.

Televiziunea Română dă publicităţii, în pagina sa web, discursul prin care Regele a condamnat atât nazismul, cât şi comunismul, rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură pentru România.

Discursul prin care Regele a condamnat atât nazismul, cât şi comunismul a fost unul dintre cele mai impresionante rostite de-a lungul istoriei de Majestatea Sa. Un discurs în care a cuprins esenţa destinului tragic pe care l-a avut şi pe care l-a dedicat marii sale iubiri: România.

Urmăriţi aici discursul dat publicităţii de TVR.

 

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Trupul neînsuflețit va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, scrie agerpres.ro.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

CREDIT FOTO: Familia Regală

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră