Redefinirea familiei intră în procedură de urgenţă. "După promulgare, facem referendum"

26 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Redefinirea familiei intră în procedură de urgenţă. "După promulgare, facem referendum"

La doi ani după depunerea în Parlament a iniţiativei de revizuire a Constutuţiei pentru redefinirea familiei, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţă urgentarea adoptării proiectului, dar şi posibilitatea reglementării parteneriatului civil.

”În procedură de urgenţă să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constiuţiei şi stabilirea datei referendumului”, a afirmat Dragnea, conform news.ro.

Conform iniţiativei adoptate deja de Camera Deputaţilor în mai anul trecut, ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Cum vicepremierul Paul Stănescu a avansat luna mai pentru organizarea referendumului, Liviu Dragnea a refuzat să ofere vreun termen. ”Nu vreau să înaintez niciun termen până când nu vedem publicată în Monitorul Oficial legea, pentru că avem promulgarea de la domnul preşedinte şi aşteptăm”', a spus liderul PSD.

Dragnea a anunţat, totodată,şi o analiză a situaţiei minorităţilor sexuale din România, în sensul discutării oportunităţii legiferării unui tip de parteneriat civil.

"I-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră