Reacția tinerilor din Baia Mare după ce unui copil al străzii i s-a refuzat accesul pe patinoar - video

17 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
Reacția tinerilor din Baia Mare după ce unui copil al străzii i s-a refuzat accesul pe patinoar - video

În prag de Sărbători, mai multe persoane din Baia Mare s-au hotărât să facă o faptă bună și să ajute un copil al străzii și, după ce au adunat bani, i-au cumpărat haine, mâncare și un skateboard.

Dar cea mai mare surpriză și plăcere pentru bietul copil a fost îndeplinirea unui vis la care jinduia de mult timp - să meargă la patinoar. Numai că, spre dezamăgirea lui, a celor care îl însoțeau și a tuturor celor care gândesc și simt omenește, administratorul patinoarului l-a scos cu forța de pe gheață, în virtutea faptului că societatea "are dreptul să-și aleagă clientela"!

Într-un gest de solidaritate, tinerii din Baia Mare au hotărât să boicoteze patinoarul, lansând mesaje pe Facebook pentru toți ceilalți potențiali clienți cu îndemnul #numerglapatinoar.

"Toate bune şi frumoase, până când un domn, care lucrează la patinoar, îl vede pe Samson şi îl scoate de pe patinoar. Nimeni nu înţelegea ce se întâmplă. Băiatul avea biletul plătit. Domnul începe să invoce că au dreptul să îşi selecteze clientela şi că rapid să îşi dea jos patinele. Samson, la fel de zâmbitor, obişnuit deja cu astfel de oameni, îşi dă jos patinele şi pleacă resemnat. Pentru el a fost de ajuns că a putut să patineze câteva ture măcar. Era mai mult decat îşi imagina. Pentru cei din jur a fost un moment în care şi-au dat seama că încă trăim într-o lume în care culoarea pielii contează şi în care avem dreptul să ne «selectăm clientela» pe motive rasiste sau xenofobe", a relatat pe Facebook întâmplarea Cătălin Jurj, unul dintre cei care au încercat să însenineze viața copilului amărât de soartă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră