Reacția lui Iohannis, la intonarea imnului Ținutului Secuiesc - Mulțumesc pentru că mi-ați cântat. Aveţi voci bune şi puternice (VIDEO)

18 Iul 2017
Reacția lui Iohannis, la intonarea imnului Ținutului Secuiesc - Mulțumesc pentru că mi-ați cântat. Aveţi voci bune şi puternice  (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita în Harghita şi Covasna, cu o dezbatere alături de reprezentanţii administraţiei publice locale din cele două judeţe.

Iohannis a intrat în sala Consiliului Judeţean Harghita alături de Borboly Csaba, preşedintele CJ, şi Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna. După imnul României, a fost cântat şi imnul Ţinutului Secuiesc de către întreaga sală, inclusiv de către cei doi şefi de CJ care se aflau alături de preşedinte.

"Mulțumesc pentru că mi-ați cântat. Aveţi voci bune şi puternice", a fost reacția șefului statului român la surpriza pregătită de autoritățile locale. Parcă a fost profesor de fizică, nu de cor... De când există în mod legal Ținutul Secuiesc și parcă Iohannis e încă Președintele României, nu?

Şeful statului participă la dezbaterea „Coerenţă şi transparenţă – exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna”, cu reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţele Harghita şi Covasna.

În timpul întâlnirii, Klaus Iohannis a vorbit despre importanța vizitei sale și a pereneriatului dintre secuime și autoritățile de la București: "Au trecut mulți ani de când un președinte a pășit ultima oară aici in mod oficial. Am ținut special să vin personal în această zonă cu oameni puși pe treaba. Sunt sigur ca printr-un parteneriat puternic, nu mimat, se pot găsi soluții pentru problemele prezentate. Apreciez echilibrul liderilor locali din Harghita și Covasna. Izolarea acestor comunități nu este de natură să încurajeze progresul".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră