Cumințenia Pământului. Ironic, banii ceruți de Cioloș vor fi dați înapoi de Dragnea. Peste un an. Gen

29 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Cumințenia Pământului. Ironic, banii ceruți de Cioloș vor fi dați înapoi de Dragnea. Peste un an. Gen

Gata, s-a decis. Sumele donate pentru Cumințenia Pământului vor fi înapoiate donatorilor. Banii ceruți de Dacian Cioloș vor trebui dați înapoi de noii câștigători ai alegerilor. Dar nu chiar acum, peste maxim un an. 31 decembrie 2017 este data-limită.

Operațiunile de stornare par a fi mult mai anevoioase decât cele de donație. Practic ne-am scărpinat cu mâna dreaptă la urechea stângă, dacă e să fim corecți politic. Acum vor fi cheltuiți alți bani, evident de la buget.

"Sumele donate vor putea fi restituite integral donatorilor până pe 31 decembrie 2017. Guvernul a stabilit mecanismele de restituire a donaţiilor. Până acum au participat aproximativ 100.000 de donatori, suma totală donată fiind de 1,273 milioane de euro", a declarat Liviu Iolu.

Acesta a spus că pentru restituirea sumelor donate prin SMS şi prin intermediul liniilor telefonice, Guvernul va încheia acorduri cu operatorii de telefonie.

Hotărârea adoptată de Guvern stabileşte condiţiile, etapele şi termenele pentru procedura de restituire a donaţiilor, precum şi modelul cererii de restituire. De asemenea, reglementează modalitatea de suportare a comisioanelor, precum şi a diferenţelor de curs valutar aferente restituirii donaţiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilităţi deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului şi/sau din conturile în lei deschise la instituţiile de credit.

Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituţiile de credit.

Totodată, sunt stabilite mecanismele de restituire a donaţiilor efectuate prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră