Raed Arafat: Numărul decedaților ar putea crește cu 20-25 de persoane

31 Oct 2015
Raed Arafat: Numărul decedaților ar putea crește cu 20-25 de persoane
Într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3, secretatul de stat Raed Arafat a declarat că în ciuda eforturilor făcute de medici, pe care le-a caracterizat ca supraomenești, există încă 20-25 de cazuri în care starea pacienților este extrem de gravă. 

De asemenea, Arafat și-a exprimat poziția în legătură cu avizele pe care le obține localurile de genul celui în care s-a petrecut tragedia. 

"Această autorizaţie trebuie să includă şi avizul pompierilor. Ei verifică câte căi de intrare, de ieşire şi câţi oameni ai voie să primeşti. Nu se joacă nimeni cu aşa ceva în alte ţări. Dacă vă uitaţi afară, la cluburi, Londra Paris, o să vedeţi oameni care stau la coadă şi un om care notează câţi oameni intră şi câţi ies. De ce? Pentru că există o limită. Pentru că dacă ai depăşit şi cu un om limita maximă şi te prinde pompierul, îţi închide localul."

"E, la noi, problema care s-a întâmplat până acum, problema a fost aşa. Te duceai, ca pompier, dădeai amendă, care amendă era repede recuperată de club, din consumaţie, dar ei continuau activitatea, fără autorizaţie. Şi puteai să mergi după o perioadă şi să mai dai o amendă şi încă o amendă. Acuma, legea 307 a fost modificată şi avem amenzi mai mari pentru anumite tipuri de amplasamente, unde nu putem să ne jucăm şi dacă ţi se spune că nu poţi şi tu continui, eşti în limita penalului şi devine infracţiune. Dacă continuă, înseamnă că este în limita penalului."

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră