Raed Arafat, concluzii în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc: Salvatorii au respectat procedurile, victima nu a cooperat

24 Mai 2015
Raed Arafat, concluzii  în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc: Salvatorii au respectat procedurile, victima nu a cooperat
Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat într-o conferință de presă concluziile anchetei interne declanșate în urma incidentului tragic petrecut vineri în Centrul Capitalei, în care o persoană s-a aruncat vineri de pe un bloc, după 30 de ore de ezitare.

Raed Arafat a declarat că salvatorii și negociatorii au respectat toate procedurile folosite în astfel de cazuri și că soluția pernei pneumatice, dezbătută intens în mass-media, a fost una excepțională.
Arafat a precizat că perna pneumatică este o metodă de salvare ce se poate aplica cu succes doar în cazul în care victima este cooperantă și urmează instrucțiunile salvatorilor, ori, în cazul dezbătut victima nu a comunicat verbal cu negociatorii și că nu a prezentat semne de modificare a stării sale comportamentale. În condițiile menționate, perna pneumatică a fost adusă ca ultimă soluție, decizia de a fi umflată fiind luată în ultimul moment, pentru că exista riscul ca femeia să devină agitată din cauza zgomotului produs.

Arafat a mai declarat că, din cauza mediatizării excesive a acestui caz, în ultimele 36 de ore, numărul tentativelor de suicid au crescut, fiind înregistrate opt evenimente, mai mult decât în toată luna mai, la nivel național.

"Personal, vreau să transmit salvatorilor că atunci când îşi fac treaba, când iau decizii, să le facă cu încredere, noi vom sta în spatele lor, pentru că dacă vor sta permanent să răspundă la toate întrebările... Trebuie să înţelegem că misiunile de salvare nu întotdeauna reuşesc. Când reuşesc, le mulţumim salvatorilor. Zilnic avem sute, mii de intervenţii care în mare parte reuşesc. Acest eşec nu este un eşec care înseamnă că trebuie să luăm măsuri împotriva cuiva, să pedepsim pe cineva", a mai spus Raed Arafat.

"Personal, vreau să transmit salvatorilor că atunci când îşi fac treaba, când iau decizii, să le facă cu încredere, noi vom sta în spatele lor, pentru că dacă vor sta permanent să răspundă la toate întrebările... Trebuie să înţelegem că misiunile de salvare nu întotdeauna reuşesc. Când reuşesc, le mulţumim salvatorilor. Zilnic avem sute, mii de intervenţii care în mare parte reuşesc. Acest eşec nu este un eşec care înseamnă că trebuie să luăm măsuri împotriva cuiva, să pedepsim pe cineva", a concluzionat Raed Arafat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră