Mazăre explică provenienţa banilor nedeclaraţi, descoperiţi de ANI

12 Sep 2015
Mazăre explică provenienţa banilor nedeclaraţi, descoperiţi de ANI
Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, spune că banii despre care ANI a anunţat  că nu i-a trecut în declaraţia de avere provin dintr-o înţelegere financiară şi susţine că dacă inspectorii Agenţiei l-ar fi întrebat, le spunea de unde provin cei aproape 790.000 de euro.

"Dacă inspectorul respectiv m-ar fi întrebat, aşa cum prevede legea, l-aş fi lămurit. Doar că nu m-a întrebat. Lămuririle o să le dau în faţa comisiei de pe lângă Curtea de Apel. (...) Banii din cont erau parte a unei înţelegeri financiare ce nu trebuiau declaraţi în declaraţia de avere", a spus la Digi24 fostul primar al Constanţei.

Mazăre a dat, totodată, de înţeles că ar fi hărţuit, acuzaţiilor de antisemitism la adresa sa, adăugându-se acum celor de luare de mită. "M-au anchetat de trei ori căsunt antisemit. Îmi clasau dosarul, iar îl deschideau, iar îl clasau, iar îl deschideau, că sunt antisemit. Şi acum mă acuză că am luat şpagă de la nişte constructori israelieni ca să construiesc un cartier pentru săraci. Vezi cum e viaţa?", a  susţinut Mazăre.

Declaraţiile fostului primar vin după ce inspectorii ANI au găsit nedeclarată suma de 779.057 de euro, într-un cont deschis de Mazăre în Israel. Ca urmare, ANI a cerut Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa extinderea acţiunii de control cu privire la diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate, având în vedere suma identificată de inspectorii de integritate.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră