R. Moldova va mai primi câte 100 milioane de euro de la România până în 2019

26 Aug 2015
R. Moldova va mai primi câte 100 milioane de euro de la România până în 2019
Guvernul a stabilit, astăzi, printr-un Memorandum, prelungirea perioadei de acordare a contribuției nerambursabile în sumă de 100 de milioane de euro de către Guvernul României Guvernului Republicii Moldova de la 4 (patru) ani la 8 (opt) ani, respectiv, până la data de 28 martie 2019.

De asemenea, perioada de valabilitate a Acordului a fost extinsă de la 6 (șase) ani la 10 (zece) ani, respectiv, până la data de 28 martie 2021, precizează un comunicat al Guvernului. Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova a fost semnat în 2010.

Autoritățile de Coordonare Naționale care implementează Acordul sunt Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru România și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pentru Republica Moldova. Acordul prevede cooperarea în domeniile infrastructură de transport, unități de învățământ, asistență umanitară acordată în cazul unor situații de urgență și în sectorul energetic. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră