Proteste la București și Cluj: Oamenii cer ca Ponta să ”se ducă după Ioan Rus”

11 Iun 2015
Proteste la București și Cluj: Oamenii cer ca Ponta să ”se ducă după Ioan Rus”
Cateva sute de persoane au iesit din nou in strada joi seara, in Piata Universitatii din Capitala, dar si in Cluj, pentru a cere demisia premierului Ponta.

La București, oamenii scandeaza mesaje precum "Mai bine curva, decat tradator, mai bine golan, decat plagiator", "Ponta, du-te dus, dupa Ioan Rus" sau "Ponta, demisia". În jurul orei 20.30, aproximativ 300 de oameni se adunaseră în Piața Universității din București, numărul celor din Cluj fiind aproape la fel. Aceştia au steaguri şi bannere şi strigă: „Ghionion, ghinion, ne-am trezit din nou din somn!“, „Demisia!“, „Jos Ponta!“. Manifestanţii au pornit în marş spre Prefectura Cluj.

Ambele proteste au fost făcute în urma mobilizării pe Facebook, iar protestatarii au stat pe străzi, în ambele orașe, până în jurul orei 21.00.
 
Manifestațiile de joi survin la câteva ore după ce ministrul ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a demisionat din funcție, după afirmaţiile jignitoare la adresa românilor care muncesc în străinătate, deşi a susținut că a făcut aceste declaraţii în sens pozitiv. Rus a declarat miercuri seara la Digi24 că românii din diaspora lucrează pe circa 1500 de euro, iar "de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă".

Si weekendul a fost marcat de proteste in Bucuresti. Vineri seara, in jur de 500 de persoane au cerut demisia lui Victor Ponta, in fata Guvernului. Duminica la pranz, tot in Piata Victoriei, PMP a cerut demisia lui Victor Ponta. Mitingul a tinut mai putin de o ora si a fost marcat de cateva incidente intre demonstranti si fortele de ordine.

Duminica seara, la Universitate, s-au adunat in jur de 1000 de oameni care au manifestat impotriva despaduririlor abuzive, precum si impotriva lui Ponta.

Foto: Facebook/Adrian Papahagi

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră