Protest la Salina Ocna-Dej. Zeci de mineri sunt blocaţi de mai bine de 24 de ore în subteran

19 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Protest la Salina Ocna-Dej. Zeci de mineri sunt blocaţi de mai bine de 24 de ore în subteran

Potrivit dej24.ro, minerii din tura de ieri de dimineață ar fi trebuit să iasă în jurul orei 13:30, dar au refuzat, fiind hotărâți să rămână în subteran, în semn de protest. Acestora li s-au alăturat și colegii din celelalte schimburi.

Aceeaşi sursă precizează că minerii au apă şi mâncare, dar situaţia este una critică pentru că oamenii sunt decişi să nu renunţe la protest.

"De data asta protestăm pentru fondul de salariu scăzut, comparative cu anul trecut. Cu toate ca indicatorii ni i-am realizat si i-am depăşit până la data respective. Practic ni s-a blocat fondul de salariu", a declarat unul dintre mineri.

"Oamenii nu mai au încredere în vorbe, vor să aibă totul scris pe baza unui act scris și asumat de conducătorul unității. În primă fază am avut un răspuns de la director să așteptăm până pe șase ianuarie, însă oamenii au hotărât că este o perioadă mare", mai spun minerii.

"Toate cele trei schimburi, respectiv schimbul de dimineață, de după masă și schimbul de noapte, sunt în subteran și protestează pentru că, în primul și în primul rând, nu s-a alocat fondul de salarii. Echivalent cu fondul de salarii din 2014, cel din 2015 este mai mic cu 250.000 de lei. O nemulțumire îndreptățită pentru că producția din acest an deste mai mare decât cea din 2014", a declarat primarul Dejului, Morar Costan.

Un protest asemănător a avut loc luni, atunci când 30 de mineri din schimbul doi au protestat în subteran. În cele din urmă, noaptea, aceştia au fost convinşi să renunţe la manifestaţie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră