Protest la Guvern. Sindicaliştii din Cercetare îşi cer salariile restante

03 Aug 2015
Protest la Guvern. Sindicaliştii din Cercetare îşi cer salariile restante
Mai mulți membri ai Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) pichetează, luni, de la ora 9,30, sediul Guvernului din Piața Victoriei. Aceştia au pancarte pe care scrie: 'Stopați abuzurile și ilegalitățile!', 'Eliminați mafia din sistem!' sau 'Vrem buget la cercetare de 1% din PIB, din 2015!'.Oamenii vor plata imediată a drepturilor salariale câștigate în justiție, dar și a restanțelor salariale.


'Am decis să protestăm în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă sectorul de Cercetare-Proiectare în România. Solicităm autorităților să ia măsuri imediate pentru a efectua plata imediată a drepturilor salariale câștigate de membrii noștri în justiție, dar și a restanțelor salariale, care în unele cazuri au ajuns la peste șase luni de zile. În această situație se află salariații din Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare (ISPIF), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică (ICMET), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Utilaj Petrolier (IPCUP) sau cei din Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Energie (ICEMENERG)', a declarat Radu Minea, președintele FSLCPR, pentru Agerpres.

Acțiunea de pichetare din fața sediului Guvernului este programată să se încheie la ora 13,00, urmând ca protestul să fie continuat, între orele 14,00 și 16,00, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) din Șos. Kiseleff.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră