Programul Rabla a fost suplimentat. Când începe distribuirea tichetelor

12 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Programul Rabla a fost suplimentat. Când începe distribuirea tichetelor

"Anul acesta, Programul Rabla a atins un succes istoric în cei 12 ani de când funcționează: a fost primul an în care tichetele electronice au fost epuizate în mai puțin de trei săptămâni și primul an în care Ministerul Mediului decide două suplimentări de buget. După ce în luna iulie am venit în completarea Programului cu 4.000 de tichete electronice care s-au epuizat și ele pe parcursul câtorva zile, astăzi am decis o nouă alocare bugetară care acoperă circa 2.000 de tichete electronice. În prezent, avem în derulare și Programul 'Rabla Plus', dedicat mașinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru 'Rabla Clasic' oferă și cetățenilor care doresc să achiziționeze o mașină electrică, un beneficiu cumulat de aproape 6.000 de euro", a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer pentru Agerpres.

Ministrul Mediului a mai spus că prima de casare prevăzută în Programul "Rabla Clasic" rămâne de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri. Astfel, este vorba despre un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare în situația în care românii aleg să cumpere o mașină a cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km. De asemenea, un al doilea eco-bonus, în cuantum de 1.500 de lei, va fi acordat în situația în care populația optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă mașina nouă întrunește ambele criterii, un cetățean poate beneficia de ambele eco-bonusuri și astfel să ajungă, cu tot cu prima de casare de bază, la o finanțare de 8.750 de lei, ce va fi suportată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), din costul mașinii noi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră