Vremea se va răci accentuat în zilele următoare. La munte va ninge

27 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Vremea se va răci accentuat în zilele următoare. La munte va ninge

Românii care au ales să meargă la munte de Revelion vor avea parte de zăpadă.
Meteorologii anunţă că, de marţi, se va răci accentuat vremea, însă în zonele de câmpie nu va ninge.
Astăzi şi mâine, caracterizate în mare parte din ţară de aceeaşi vreme mult mai caldă decât ar fi normal. Temperaturi foarte generoase ce vor depăşi în multe zone, la amiază, 10 grade, ajungând chiar până la 18-19 grade în zona deluroasă a Munteniei şi a Olteniei, a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu pentru Radio România Actualităţi.
Situaţia aceasta va începe treptat să se schimbe, chiar în noaptea de luni spre marţi, iar această scădere de temperatură se va concretiza şi prin apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare în zona Carpaţilor Orientali şi, pe arii mai restrânse, în Moldova.
Răcirea se va accentua începând din data de 29 decembrie, iar vremea pentru sfârştitul de an va rămâne deosebit de rece. Temparaturi minime sub -10 grade aşteptăm pe parcursul zilei de 29 decembrie dinspre Moldova, apoi în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia, precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Deocamdată, nu par a fi însemnate cantitativ, ninsori slabe, dar care vor schimba radical peisajul într-unul mai potrivit sezonului în care ne aflăm.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră