Referatul procurorilor în cazul Burnei-subţire şi neconvingător

12 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Referatul procurorilor în cazul Burnei-subţire şi neconvingător

"Pentru a nu fi transparente cerințele lui, Burnei Gheorghe nu solicită direct și expres bani sau foloase și nu le acceptă înainte de intervenția chirurgicală decât foarte rar, însă, după operații, inculpatul le permite părinților să îl gratifice cu sume de bani sau foloase. În anumite cazuri, inculpatul pretinde sume de bani anterior intervenției chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitulează contract de donație. Aceasta este făcută cu încălcarea evidentă a legii și nu reprezintă decât o manieră superficială de ascundere a adevăratei naturi a pretinderii sumei de bani", susţin procurorii.

Potrivit referatului procurorilor, prof. dr. Burnei s-ar fi lăsat mituit cu 1.350 de euro, folosiţi  pentru o deplasare la o conferinţă în străinătate. Totuşi, este foarte interesant cum au stabilit procurorii că prof. Burnei  a primit bani de la un părinte, dacă nu a fost organizat un flagrant, şi în aceste condiţii cum dovedesc că biletul de transport a fost a achitat chiar cu banii de şpagă. 

Referatul procurorilor mai lansează şi opinii subiective referitoare la unii părinţi:  "sunt persoane fără pregătire medicală care nu au la ce să se raporteze pentru a aprecia corect demersul medical al inculpatului" , deşi, după cum recunosc chiar autorii documentului, aceştia ar avea o  încredere deplină, de altfel firească,  "dată fiind calitatea acestuia de medic  și titlurile sale științifice", cum se precizează în acelaşi document. 

În opinia procurorilor, nu numai părinţii sunt vinovaţi, dar şi mass-media care au contribuit la creșterea încrederii părinților în capacitatea profesională a inculpatului, acesta având "o mare capacitate de a convinge şi manifesta multă siguranţă de sine, susţinând de multe ori că este singurul din lume care poate face astfel de operaţii". 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră