ULTIMA ORĂ! Prodecan al Facultății de Drept, reținut pentru luare de mită

07 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
ULTIMA ORĂ! Prodecan al Facultății de Drept, reținut pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, Drugă ar fi pretins bani, prin intermediar, de la un student în vederea înscrierii în anul al III-lea, deşi acesta nu susţinuse în fapt examenele aferente. În dosar a mai fost reţinut şi Dan Melinte, pentru complicitate, cei doi urmând să fie prezentați Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În ordonanţele procurorilor se arată că, "în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă".

"Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei.

În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se mai arată în comunicatul DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră