Procurorul general struneşte Curtea Constituţională. "Este o ameninţare şi o presiune. Este şi foarte periculos"

19 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Procurorul general struneşte Curtea Constituţională. "Este o ameninţare şi o presiune. Este şi foarte periculos"

Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), consideră drept "o ameninţare şi o presiune" declaraţia procurorului general Augustin Lazăr că urmăreşte cu mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii legilor justiţiei.

 

"Uitaţi-vă la declaraţia de ieri a lui Augustin Lazăr privind decizia Curţii Constituţionale pe legile justiţiei! Este o ameninţare şi o presiune. Este şi foarte periculos, pentru că, în momentul în care procurorul general spune că va urmări activitatea Curţii, este clar o ameninţare. Dacă ziceam eu sau dumneavoastră, era altceva, dar să spună procurorul general, e clar că e o presiune să zici că urmăreşti cu interes (...). Vedeţi declaraţiile lui George Maior şi Laura Kovesi despre Legea 'Big Brother' şi o să vedeţi că sunt la fel", a declarat Toni Greblă, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a prezentat într-un dosar în care este jucat de fapte de corupţie, conform agerpres.ro.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că urmăreşte cu cea mai mare atenţie cum vor verifica judecătorii CCR constituţionalitatea legilor justiţiei, fiind convins că aceştia vor da o decizie ''istorică'' şi ''înţeleaptă'' în acest caz.

"Ministerul Public în continuare este foarte atent, urmăreşte cu cea mai mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii acestor legi. Am pus la dispoziţia instituţiilor competente toate suspiciunile de neconstituţionalitate pe care le-am avut şi avem convingerea că se va da o decizie de către Curtea Constituţională, una care va fi de referinţă, fără îndoială o decizie istorică cred că va fi, şi Curtea Constituţională cred că va da o soluţie înţeleaptă într-un caz care se află în atenţia opiniei publice româneşti", a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră