Procurorul General, PRIMA REACŢIE despre ştirea localizării lui Ghiţă. Ce a declarat Augustin Lazăr

15 Mar 2017 | scris de Jeanina Nastase
Procurorul General, PRIMA REACŢIE despre ştirea localizării lui Ghiţă. Ce a declarat Augustin Lazăr

Dezmințiri de la nivel înalt privind localizarea lui Sebastian Ghiţă. Chiar procurorul general, Augustin Lazăr, spune că fostul parlamentar dat în urmărire internațională nu a fost găsit în Serbia, așa cum relatează o parte a presei din România. Sebastian Ghiță este dat dispărut de la sfârşitul anului trecut şi este arestat în lipsă într-un dosar de corupţie. Acum, procurorii au cerut un mandat şi într-un al doilea caz.

Procurorul general și șefi ai Poliției au infirmat pentru Digi24 informațiile conform cărora Sebastian Ghiță s-ar afla în Serbia. Acestea citau surse care spuneau că autoritățile române au reușit să îl localizeze acolo pe fostul parlamentar, însă fără să-l prindă. Sebastian Ghiță a fost dat în urmărire generală și internațională la data de 19 decembrie 2016.

Sebastian Ghiță ar fi fost localizat în Serbia, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor. Poliția Română nu a confirmat, cel puțin deocamdată, această informație. Reamintim faptul că Ghiță a dispărut pe 21 decembrie anul trecut și a fost dat inițial în urmărire națională, după ce a încălcat termenii controlului judiciar. Pe 10 ianuarie, pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. De asemenea, e a a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

Tot pe 10 ianuarie, Instanţa Supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

În acest context, DNA a solicitat emiterea unui nou mandat de arestare în cazul său, în al cincilea dosar penal care îl vizează. În acest caz, Ghiță este urmărit penal pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat.

”Eu am dat duminică această informație, bazându-mă pe surse foarte solide. Există indicii serioase că s-a refugiat în Serbia, o țară non-NATO, non-UE, că ar avea acolo foarte multe filiere și cunoștințe pentru a se putea ascunde. Noi nu putem ști 100%. Există posibilitatea de extrădare, dar eu am avansat ipoteza că de acolo poate fugi oricând în Rusia. Serbia este sub control economic și politic total al Moscovei” a spus Radu Tudor, miercuri, la ”Previziuni”.

Sebastian Ghiţă este urmărit penal de către DNA Ploieşti, alături de Victor Ponta, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în anul 2012. Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră