UPDATE. Probleme cu banii la Ministerul Apărării. Când vor fi plătiţi militarii

05 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Probleme cu banii la Ministerul Apărării. Când vor fi plătiţi militarii

Ministerul Apărării a anunţat marţi că, până la rectificarea bugetară, angajaţii săi vor primi eşalonat soldele/salariile şi alte drepturi băneşti care li se cuvin. 

Astfel, conform unui comunicat al ministerului, Direcția financiar-contabilă din MApN a dispus ca sumele aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, precum şi diurnele în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe să fie plătite la 15 septembrie.

Între 21 și 25 septembrie, vor fi plătite sumele reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit, iar  în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, urmând să fie plătite celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc).

Premierul Tudose a declarat marţi că rectificarea bugetară se va face odată cu proiectul de buget. "Eu cred că într-o săptămână, o săptămână şi ceva. Până la sfârşitul lunii, oricum, da”, a spus Tudose, adăugând că rectificarea nu va fi "negativă”.

Întrebată dacă militarii își vor lua banii cu întârziere și dacă există probleme cu plata salariilor la MApN, ministrul Munciii, Olguţa Vasilescu a răspuns: "Nu am auzit de așa ceva".

Ministerul Apărării, Adrian Ţutuianu, i-a înaintat demisia din funcţie premierului Tudose.  "Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze", a anunțat marți Țuțuianu, la Antena 3.

El a invocat "proasta comunicare" pe subiectul plății sumelor aferente soldelor/salariilor de la nivelul MApN, spunând că, de fapt, s-a grăbit şi că există bani pentru plata la timp a drepturilor ce le revin angajaţilor.

Ministerul Finanţelor a precizat, într-un comunicat, că "nu sunt dificultăţi îceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Totodata, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră