Primul oraş din România fără primar şi consiliu local. 200 de oameni nu şi-au primit salariile

26 Mai 2015
Primul oraş din România fără primar şi consiliu local. 200 de oameni nu şi-au primit salariile
Primăria oraşului sucevean Rădăuţi a ajuns, la capătul a trei ani de scandaluri politice, la o situaţie fără precedent în România.

Cu primarul Aurel Olărean arestat în septembrie 2014, consiliul local dizolvat şi secretarul detaşat la capăt de mandat, municipiul Rădăuţi, din judeţul Suceava, a rămas, din 27 aprilie, fără "stăpân".

Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava, a precizat pentru mariustucă.ro că în nici un caz nu vor fi organizate noi alegeri la Rădăuţi. Autoritatea Electorală nu permite organizarea unor alegeri parţiale cu numai un an înaintea alegerilor locale din 2016.

Prefectul speră ca, miercuri, actul normativ care va debloca situaţia din Rădăuţi să primească avizul Guvernului.

„Avem un proiect de act normativ care se găseşte pe masa Guvernului. Azi am avut delegaţie la domnul ministru Eugen Nicolicea. Vrem să ne asigurăm că se va debloca această situaţie.
Sperăm ca miercuri să se stabilească prin act normativ rezolvarea şi deblocarea situaţiei fără precedent din Rădăuţi. Sunt curios dacă se va găsi pe lista actelor emise de Guvern, aştept publicarea lui să văd ce sarcini voi avea”, a precizat Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava.

Întrebat dacă au fost probleme mari la Rădăuţi, prefectul a explicat că au reuşit să se descurce.

“De pe 27 aprilie, când a expirat delegarea secretarului, care avea prerogative de primar pentru 6 luni, oraşul Rădăuţi a rămas fără ordonator de credite. Nu au fost probleme majore, şi pentru asta le mulţumesc oamenilor, că au fost înţelegători.
Angajaii primariei nu şi-au primit salariile, au o întârziere de două săptămaâni. Dacă situaţia se menţine, şi spitalul va fi afectat.

Vorbim de trei funcţii alese care nu se mai regăsesc. Este primul caz de acest fel din România. Va fi studiu de caz pentru masterate şi doctorate. Dar cu siguranţă acest precedent va asigura cadrul legal pentru ca pe viitor astfel de blocaje să nu mai existe”, a declarat Constantin Harasim, pentru mariustucă.ro
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră