Primii refugiați în România... Și-au dat seama unde au ajuns și au început să plângă!

16 Sep 2015
Primii refugiați în România... Și-au dat seama unde au ajuns și au început să plângă!
Măsurile suplimentare luate de autoritățile maghiare la granița cu Serbia produc primele efecte, dar și primele dezamăgiri...

În cursul serii de marți, în zona limitrofă fâșiei de graniță ce desparte România de Serbia, și în apropierea celei cu Ungaria, o patrulă de grăniceri români capturat doi cetățeni afgani, porniți pe calea europeană ce duce spre Germania, rătăciți prin Țara Nimănui.

Surpriza a fost reciprocă, grănicerii, la prima întâlnire cu reprezentații valului de refugiați ce inundă Europa, afganii, de faptul că se așteptau să fi ajuns în Ungaria. Afganii, pe culmile disperării, la aflarea veștii că au ajuns pe pământ românesc, au început să plângă, cerând să fie returnați în Serbia, cu speranța că a doua încercare va fi mai norocoasă!

"În 15 septembrie, la ora 16.45, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului de Poliţie de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenţionau să între ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reţinerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani. În cadrul primelor declaraţii, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei şi că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedura de readmisie", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş.

Dorința celor doi afgani se va îndeplini cât de curând, ei vor predaţi autorităţilor sârbe, în baza tratatului de readmisie, şi, cel mai probabil, odată ajunşi în ţară vecină, vor caută o altă cale de a intră în Ungaria.

Citiți și:
Primar francez, evacuând o familie de refugiați sirieni: Ați spart ușa, furaţi electricitate şi apă, plecați! Nu sunteţi bineveniţi în acest oraş! (VIDEO)



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră