Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, șeful Poliției Locale și adjunctul său, reținuți de DNA

01 Mai 2015
Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, șeful Poliției Locale și adjunctul său, reținuți de DNA
Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a fost reținut de procuroii Direcției Naționale Anticorupție , după mai mult de șapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu. În arest au mai ajuns șeful Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, și adjunctul acestuia, Ştefan Avarvarei.

Nichita va fi prezentat azi la Tribunalul București cu propunere de arestare.

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost adus cu mandat, joi, în jurul orei 19:00, la DNA—Structura Centrală pentru a fi audiat, după ce în cursul zilei au fost efectuate timp de mai multe ore percheziții la locuința sa.

La sosire, Gheorghe Nichita nu a făcut declarații.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta că procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră