Primarul din Techirghiol, Adrian Stan, prins în flagrant în timp ce primea mită

23 Oct 2015
Primarul din Techirghiol, Adrian Stan, prins în flagrant în timp ce primea mită
Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii l-au reținut vineri pe primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită.

El este acuzat de luare de mită, în formă continuată, urmând ca sâmbătă să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în perioada 2013 — 2015, primarul Adrian Stan a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări.

"În 13 octombrie 2015, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie, inculpatul Stan a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante", precizează DNA.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră