Primăria din Oslo: Clopotele vor suna pe o melodie a lui David Bowie

12 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Primăria din Oslo: Clopotele vor suna pe o melodie a lui David Bowie


Laura Marie Rueslotten Olseng, din cadrul Primăriei din Oslo, explică de ce a fost aleasă piesa "Changes" de pe albumul "Hunky Dory". "Din punct de vedere muzical, acordurile și melodia se potrivesc cu sistemul de programare a clopotelor. Este un cântec lansat în urmă cu mulți ani, care înseamnă ceva pentru multă lume", a spus ea. Primele măsuri ale piesei vor răsuna în fiecare zi, la 19h00 (18h00 GMT), până în 31 mai.

Primăria din Oslo marchează timpul prin melodii diferite la fiecare oră: compozitori clasici (Edward Grieg, Eric Satie, Vivaldi în aceste zile), dar și moderni ("Imagine" de John Lennon): Partiturile se poate schimba în funcție de evenimentele survenite. David Bowie se alătură astfel în playlist grupului de heavy metal Motorhead, inclus în repertoriul clopotelor după dispariția liderului său, Ioan "Lemmy" Kilmister, săptămâna trecută.

La câteva zile după atentatele din 13 noiembrie de la Paris, clopotele municipale au sunat în ritmul unui imn pacifist norvegian, "Til Ungdommen".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră