Primăria Capitalei a aprobat organizarea mitingului din 10 august, din Piaţa Victoriei

23 Iul 2018
Primăria Capitalei a aprobat organizarea mitingului din 10 august, din Piaţa Victoriei

Primăria Capitalei a aprobat astăzi organizarea mitingului din 10 august, din Piaţa Victoriei, la care sunt anunţate să participe un număr mare de persoane, inclusiv români din diaspora. Potrivit unor surse, este posibil ca la miting să se strângă un milion de persoane.

Instituţiile responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor şi-au dat acceptul pentru organizarea mitingului şi au precizat că va fi nevoie şi de arterele adiacente, astfel că spaţiul anunţat iniţial va fi extins.

Joia trecută, primarul general, Gabriela Firea, a respins cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Piaţa Victoriei, motivul invocat fiind acela că un milion de participanţi ar perturba grav activitatea şi circulaţia din Bucureşti.

Primarul Gabriela Firea s-a întâlnit luni reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor, pentru a stabili "posibilitatea organizării în deplină siguranţă a unui eveniment de amploarea celui anunţat" şi vor fi avute în vedere aspecte esenţiale în desfăşurarea manifestării, cum ar fi accesul la spitalele din zonă, afluirea şi defluirea participanţilor, circulaţia autospecialelor de intervenţie medicală, pompieri, ISU.

Astfel, la această şedinţă au fost invitaţi să participe şefii următoarelor instituţii: Jandarmeria, SRI, SIE, Prefectura Capitalei, Poliţia Rutieră, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, ISU, precum şi reprezentanţi ai direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră