Programul Prima casă, eliminat din Legea dării în plată

25 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Programul Prima casă, eliminat din Legea dării în plată

"Ca si PNL, si PSD sustine ca Legea Darii in plata trebuie sa se aplice fara discutie creditelor in derulare, sa beneficieze si cei care au luat credite de nevoi personale cu ipoteca in vederea achizitiei, constructiei sau amenajarii unor imobil cu destinatia de locuinta sau achizitionarii unui teren in vederea constructiei unei case. De asemenea si PSD e de acord ca legea trebuie sa se aplice si celor care au fost deja executati, prin sistarea popririi pe venituri", scrie deputatul PNL pe Facebook.

Zamfir spune că o altă concluzie a discuţiilor este că  PSD va susţine menţinerea unui plafon al creditelor crescut la 250.000 de euro şi excluderea programului Prima Casa de la aplicarea legii dării în plată.

Deputatul PNL admite că această variantă legii, deşi acoperitoare pentru cele mai multe cazuri, nu este perfectă. "Insa eu personal cred ca e mai important acum sa treaca legea si sa beneficieze oamenii de ea cat mai repede, nu sa fie executati si lunile viitoare. Cred in continuare ca plafonul este discriminatoriu si ca Prima Casa trebuie sa ramana in lege, insa asta va putea lamuri Curtea Constitutionala daca va fi sesizata. Daca va fi sesizata, asta nu inseamna ca se suspenda aplicarea legii pana se pronunta Curtea", afirmă Zamfir.

El îşi menţine părerea că beneficiarii Programului nu trebuie excluşi, dar crede că e mai înţeleaptă decizia de a nu da prilej băncilor "să şantajeze" cu mărirea avansului sau Guvernului să desfiinţeze "Prima Casă".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră