Președintele Iohannis, la Spitalul Floreasca. "Sunt îndurerat, dar şi revoltat"

31 Oct 2015
Președintele Iohannis, la Spitalul Floreasca.
Președintele Klaus Iohannis se întâlnește sâmbătă, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat, anunță Administrația Prezidențială.Întâlnirea va avea loc la ora 12 :00, potrivit sursei citate. 

În jurul orei 11 :00, şeful statului va merge la spitalul Floreasca.

Un incendiu puternic a avut loc vineri seară la clubul Colectiv din Capitală din strada Tăbăcarilor, în urma căruia au murit 27 de persoane.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns deja la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti şi primeşte informaţii din partea personalului medical. El a declarat că este îndurerat şi cutremurat, dar şi revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla în mijlocul Bucureştiului.

"Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale, că ignorarea normelor şi a legilor a dus la această tragedie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la sosirea la Spitalul Floreasca.

E foarte important să tragem primele învăţăminte. Ce s-a întâmplat e cauza faptului că s-a abordat după principiul lasă că merge şi aşa, a declarat şeful statului.

Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale, că ignorarea normelor şi a legilor a dus la această tragedie. Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, prietenilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie.

Toată noaptea am fost în legătură cu autorităţile, dimineaţă cu procurorul general, i-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii care ne ajută să explicăm oamenilor ce s-a întîmplat şi ce trebuie să facem ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Am fost cutremurat la ştirea că sunt victime, e ceva ce nu trebuie să existe şi am antamat deja de azi noapte ideea doliului naţional, vom avea cred astăzi deja o hotărâre de guvern conform legii, a mai spus preşedintele.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră