Ponta: Azi putem să avem grijă de 1700 de refugiați. Nu-i putem trata cu bâta și cu înseriatul, ca vecinii maghiari

14 Sep 2015
Ponta: Azi putem să avem grijă de 1700 de refugiați. Nu-i putem trata cu bâta și cu înseriatul, ca vecinii maghiari
Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că, în prezent, capacitatea logistică a României nu permite primirea a mai mult de 1.700 de imigranți. El a spus că, dacă va putea, România va primi mai mulţi refugiaţi, dar nu vrea ca aceştia să fie trataţi cu bâta şi înseriatul cum fac vecinii maghiari.

"A existat și există o comunicare interinstituțională Președinție, Guvern, celelalte instituții ale statului privind capacitatea noastră actuală, de aceea am și prezentat-o, nu fiindcă vrem să ne opunem sau să ne certăm cu Comisia Europeană, de atât putem azi să avem grijă, 1.700 de refugiați. Nu cred că astăzi, în JAI, se va lua o decizie, cred că decizia se va lua la Consiliul European, la care participă președintele Iohannis.

După Consiliu, vedem ce se decide și ne pregătim și pentru bune și pentru rele. Ceea ce am spus și spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (...) ideea să închidem granițele, că toți cei care vin sunt niște teroriști, sunt prostii de Evul Mediu și mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulți, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni, nu cum îi tratează vecinii noștri maghiari, cu bâta și cu înseriatul.  Cu asta nu sunt de acord", a spus premierul, conform Agerpres.

El a mai adăugat că nu are semnale că refugiații și-ar schimba traseul prin România, dacă Ungaria îşi va închide graniţele.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră