Premierul bulgar: Miniștrii români fură, în timp ce președintele lor caută azil în Moldova

21 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Premierul bulgar: Miniștrii români fură, în timp ce președintele lor caută azil în Moldova

Borisov a făcut această afirmație după ce a fost întrebat când va reuși Bulgaria să ajungă din urmă România, relatează Focus Information Agency.

Întrebat când și cum anume a depășit Bulgaria performantele României în ceea ce privește lupta împotriva corupției, Borisov a răspuns: "Miniștrii lor fură și, în cele din urmă sunt prinși și închisi, în timp ce președintele lor caută azil în Moldova. Nu văd niciu bulgar care să fugă în România".

Borisov a precizat că nu există politicieni condamnați pentru corupție în Bulgaria pentru că, probabil, nu există corupți printre ei.

"Consider că prevenția este cea mai importantă. Fac tot ce pot să nu îi las să fure și ei știu că pe cine prind, acela va pleca imediat", a continuat șeful Executivului bulgar.

Potrivit premierului bulgar, raportul negativ al Comisiei Europene se datorează faptului că Bulgaria a fost guvernată timp de un an și jumătate de Plamen Oresharski.

"Ne bucurăm de întregul sprijin al Bruxelles-ului, al tuturor colegilor noștri de acolo, pentru tot ce am făcut în ultima lună, și toată lumea a venit să spuna 'Boiko al nostru s-a întors'", a afirmat Borisov.

Premierul bulgar a mai spus că unele companii românești vin să facă afaceri în Bulgaria pentru că țara este mai stabila și previzibilă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră