Premieră în România. Studenţii vor putea să înveţe timp de un an într-un alt oraş

26 Mai 2015
Premieră în România. Studenţii vor putea să înveţe timp de un an într-un alt oraş
 Studenţii din patru mari centre universitare din ţară vor putea să studieze timp de un semestru sau un an într-un alt oraş.
Programul, care începe în toamnă, este o premieră la noi în ţară, iar tinerii care aleg să participe vor avea cazarea şi masa asigurate.

În proiect sunt implicate universităţile din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, iar studenţii sunt încântaţi de idee. Studenţii care au medii bune şi sunt integralişti pot face un an sau un semestru la o facultate din alt oraş, care are specializarea studiată de ei.

„Ar fi o idee interesantă să capeți experiență și să vezi în alte locații cum se pot desfășura cursurile și dacă este diferență, dacă este mult mai bine predat sau mai puțin”, a spus un student. Deşi vor susţine examene cu alţi profesori, creditele vor fi recunoscute la facultatea la care au fost admişi.

„Vom face o perioadă de înscriere pentru astfel de mobilități Erasmus, vom pune la dispoziție facultățile unde pot să meagă, iar în funcție de înscrieri le vom centraliza, vom discuta cu universitățile respective, vom vedea numărul de locuri care pot să asigure astfel de mobilitate, pentru că noi trebuie să le asigurăm și cazările”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, pentru digi24.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră