Povestea fanului dinamovist, mort la derby-ul cu Steaua: „s-a băgat să ajute (...) avea pasiune pentru fotbal“

25 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Povestea fanului dinamovist, mort la derby-ul cu Steaua: „s-a băgat să ajute (...) avea pasiune pentru fotbal“

 Adrian D.M., un tânăr de 18 ani din Bucureşti, legitimat la echipa de hochei pe iarbă CS Antilopa, şi-a pierdut viaţa a la spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, acolo unde se afla în comă după ce sâmbătă a fost victima unui atac violent. Suporter dinamovist, Adrian a fost lovit în cap cu o sticlă de un presupus suporter al Stelei în noaptea de după meciul dintre Steaua şi Dinamo. Potrivit apropiaţilor victimei, Adrian a intervenit pentru a aplana un conflict între mai mulţi suporteri stelişti şi un alt fan dinamovist însă s-a ales cu o sticlă în zona capului. A fost transportat la spital, a intrat în comă şi miercuri a încetat din viaţă.

La nivelul Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul Omoruri, sub cordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-au sesizat, fiind deschis un dosar penal în care se investighează fapta de omor, potrivit RTV.  În cauză a fost începută urmărirea penală in rem pentru omor, iar poliţiştii de la Omoruri au început audierile. Totodată, anchetatorii încearcă identificarea presupusului autor şi caută imagini care ar fi putut fi surprinse de camerele de supraveghere astfel încât să întocmească un portret-robot al atacatorului, au declarat pentru mediafax.ro,  oficiali din Poliţia Capitalei.

Cine este Adrian Matei 

"Se întorcea de la meci cu un prieten şi s-a băgat să ajute un alt fan al lui Dinamo care era bătut de stelişti. Atunci a primit o sticlă în cap, l-au dus la spital în comă şi a murit”, a declarat pentru ProSport un apropiat al victimei. Adrian Daniel Matei era jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny. "Era un băiat foarte cuminte, educat şi liniştit. Avea această pasiune pentru fotbal, mergea la fiecare meci. Antrenorul său mi-a spus că el a încercat să aplaneze un conflict doar", a declarat antrenoarea de hochei pe iarbă Ana Litvinchevici, pentru ProSport.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră