UPDATE. Sevil Shhaideh înlocuită cu Augustin Jianu. Grindeanu, interimar la Interne

16 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Sevil Shhaideh înlocuită cu Augustin Jianu. Grindeanu, interimar la Interne

Premierul Sorin Grindeanu a transmis vineri la Administrația Prezidențială propunerea de numire, ca interimar, a lui Augustin Jianu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în locul lui Sevil Shhaideh.

Totodată, premierul a trimis la Cotroceni propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne, deţinut de Carmen Dan și cel de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ocupat de Sevil Shhaideh.

De asemenea, au fost trimise și propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și a lui Sorin Grindeanu în funcția de ministru al Afacerilor Interne, anunță Biroul de presă al Guvernului.

Anterior, Sevil Shhaideh decisese delegarea atribuţiilor ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, secretarului de stat Luminiţa Zezeanu.

De asemenea, Shhaideh a anunţat cine va primi bani prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 de alte obiective, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Sevil Shhaideh a afirmat că premierul i-a acceptat demisia deoarece e complexat de ea, care a fost prima opţiune de premier.

"Cred ca demisiile acceptate de premierul asa-zis in functie sunt motivele sale personale sau sa spunem complexele dansului. Ma asteptam ca Sorin Grindeanu sa preia interimatul de la Dezvoltare, avand asa-zisa sa experienta in administratie. Ca de obicei, cum a facut in sase luni, premierul fuge de munca si de raspundere", a spus Shhaideh.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a anunțat la Palatul Victoria că premierul a semnat deciziile de eliberare din funcțiile de secretari de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului a lui Adrian Mlădinoiu și Tudor Vesa.

De asemenea, prim-ministrul Grindeanu i-a eliberat pe Adrian Marius Dobre din funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii și pe Adrian Ionuț Gâdea din funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

"PSD condamnă categoric tentativa ilegală şi neconstituţională a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acţiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice şi constituţionale", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Cum cei doi nu au primit vreun mandat oficial din partea partidului, PSD precizează că aceştia "acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră