Președintele despre premier: "Ponta este foarte belicos". Premierul despre președinte: a mers la Bruxelles ca "surda la horă"

26 Oct 2015
Președintele despre premier:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, in aceasta seara,  că el își face treaba, în timp ce premierul Victor Ponta este "foarte belicos". Totodata, Iohannis a mai precizat ca maine va avea loc o intalnire intre el si premierul Ponta. "Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce privește afirmațiile făcute de prim-ministru, dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme și impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat despre declarația premierului potrivit căreia șeful statului merge la Bruxelles ca "surda la horă".

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu avea nevoie de mandat de la președintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi de la Sofia și Belgrad și a subliniat că obligația sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei și Bulgariei privind refugiații să fie eficiente și cunoscute pe plan european.

CE SPUNE PREMIERUL DESPRE PRESEDINTE

"Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră știți ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Că restul colegilor prim-miniștri îmi spun de fiecare dată că domnul Iohannis merge la Bruxelles, știți cum zice românul ... ca surda în horă merge acolo. Tace din gură, se întoarce și tace din gură și atunci obligația mea ca șef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre comune în cele trei țări în ceea ce privește refugiații să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european. Repet, solidaritate, dar nu să-și facă ceilalți garduri și toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia și România. Despre asta discutăm, restul, povestea cu mandatul ... aici dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns sau invers", a spus Ponta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră