Ponta: Sorin Grindeanu a trecut un test mafiot

16 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ponta: Sorin Grindeanu a trecut un test mafiot Galerie foto (2)

În prima sa declaraţie ca secretar general Guvernului, Victor Ponta a anunţat vineri seară că îl va ajuta temporar pe premierul Grindeanu să gestioneze activitatea guvernamentală până la tranşarea crizei politice.

Ponta a spus că Grindeanu i-a propus ieri să vină la conducerea SGG şi a acceptat imediat deoarece premierul merită sprijinit pentru "lucrurile corecte pe care vrea sa le facă".

"Funcţia de secretar general al  Guvernului nu era exact ce aveam în planul de carieră, dar nu cred că e cazul de orgolii aici", a punctat Ponta. El a adăugat că va ocupa temporar această funcţie.

Cât de temporară, depinde de evoluţiile politice, spune Ponta, scopul fiind de a ţine pe linia de plutire activitatea guvernamentală "torpilată de o decizie politică greşită a domnului Dragnea". 

Ponta a explicat că dacă moţiunea de cenzură anunţată de PSD nu întruneşte voturile necesare, atunci activitate guvernului Grindeanu va fi pe termen mai lung, iar premierul va încerca să formeze o majoritate parlamentară şi un guvern funcţional.

"Lucru pe care l-a realizat domnul Tăriceanu în 2007. Dacă moţiunea, pe care cred că foarte mulţi parlamentari PSD nu o vor vota, trece, atunci până la numirea unui nou premier, domnul Grindeanu asigură funcţionarea guvernului. Au fost perioade de interimat de până la 3 luni", a spus Ponta. 

El a subliniat că Guvernul nu se poate închide ca un supermarket, trebuie să funcţioneze, chiar şi într-o situaţie anormală ca acum. "Nu poţi să închizi Guvernul la dorinţa domnului Dragnea", a punctat fostul premier.

El i-a avertizat pe miniştrii care şi-au depus demisia că trebuie să vină la serviciu până la publicarea decretului de schimbare din funcţie în Monitorul Oficial, riscând în caz contrar să răspundă "civil şi penal şi contravenţional".

"Am acceptat funcţia şi mă consider onorat să lucrez cu dl Grindeanu.Sunt cu atat mai mulţumit cu cât în ultimele trei zile a trecut aproape un test mafiot cu ameninţări cu aşa zise dezvăluiri personale sau tentative de mituire cu funcţii b[noase pe care nu le-a acceptat deoarece nu avea pregătirea necesară. Faptul că a trecut acest test a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcţie", a spus Ponta.

El a mai spus că împreună cu premierul Grindeanu va discuta cu parlamentarii PSD pentru a le transmite  să nu intre  în istorie în acest fel, "pentru că nu mai există niciun partid în istorie care să își voteze o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern".

Ponta a susţinut că sub conducerea lui Liviu Dragnea, "PSD îşi exclude doi premieri. Pe domnul Năstase nu l-a mai reprimit".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră