4000 de pompieri mobilizaţi să ajute oamenii din localităţile sub Cod portocaliu

16 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
4000 de pompieri mobilizaţi să ajute oamenii din localităţile sub Cod portocaliu

Totodată, la intrarea în vigoare a avertizării de Cod Portocaliu, în cele 11 inspectorate pentru situații de urgență din județele vizate, vor fi activate grupele operative şi va fi asigurată rezerva de personal, pentru intervenţia imediată, anunţă IGSU într-un comunicat.

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de vremea rea, inspectoratele pentru situații de urgență au la dispoziţie 13 autovehicule şenilate cu capacitate de trecere mărită pentru a interveni, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace de la CNADNR.

De asemenea, IGSU a dispus dislocarea mai multor autovehicule cu șenile, autofreze și autospeciale pentru transport personal și victime multiple în zonele vizate de avertizările de vreme rea, de la județele care nu se află sub incidența unor astfel de atenționări.

IGSU recomandă cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuși, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.). Nu în ultimul rând, este important să urmărească buletinele meteorologice și recomandările autorităţilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră