Poliţistul care a pus pe jar conducerea Poliţiei Rutiere, condamnat cu suspendare

25 Iun 2015
Poliţistul care a pus pe jar conducerea Poliţiei Rutiere, condamnat cu suspendare
Poliţistul Augustin Căpâlnaş, cel care conducea fără permis maşinile Ministerului de Interne, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei sector 5, după ce Căpânaş şi-a recunoscut fapta.

Subcomisarul de poliţie Augustin Căpâlnaş a lucrat în cadrul Direcţiei Rutiere în perioada 2012 – septembrie 2013. El a condus maşinile de serviciu ale Ministerului de Interne fără a deţine permis de conducere.

„Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular”, susţin procurorii.

În urma acestui scandal, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere au fost cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

„Inspectorul general a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituţiei, față de un ofițer de poliție, precum și a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, față de toți patru”, anunţa Poliţia Română.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră