Poliţiştii de la Nădlac au descoperit 91 de imigranţi înghesuiţi într-un camion. 29 sunt copii

27 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Poliţiştii de la Nădlac au descoperit 91 de imigranţi înghesuiţi într-un camion. 29 sunt copii

Poliţiştii români de frontieră au descoperit 91 de imigranţi din Irak şi Siria, ascunşi într-un camion care transporta componente auto. Ei le-au declarat poliţiştilor că încercau saă ajungă în spaţiul Schengen, relatează Associated Press.

Camionul a fost oprit marţi diminieaţă de poliţiştii români la punctul de trecere a frontierei dintre Nădlac şi Csanadpalota, Ungaria. Conform documentelor, vehiculul transporta componente auto în Norvegia. 

Poliţiştii au găsit 44 de bărbaţi, 18 femei şi 29 de copii, cu vârste cuprinse între  2 şi 17 ani. Imigranţii au declarat poliţiştilor că voiau să ajungă în zona Schengen. Ungaria face parte din zona Schengen, dar România, nu.

Şoferul camionului a declarat autorităţilor române că nu ştia nimic despre existenţa imigranţilor. Aceştia sunt acuzaţi de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul de complicitate.

Acum doi ani, 71 de refugiați au fost descoperiți sufocați într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria. Cele 71 de victime au murit din cauza lipsei de aer, a aglomerației din camionul în care fuseseră înghesuiți și în care nu se puteau mișca deloc, și a căldurii insuportabile. Înainte de a muri, ei au strigat după ajutor și au bătut puternic în ușa camionului, la doar 30 de minute de la plecarea camionului, conform poliției.

Patru bărbați, un afgan și trei bulgari, sunt puși sub acuzare pentru moartea violentă a celor 71 de migranți, printre care se numărau și mai mulți copii. Alte 7 persoane sunt acuzate că le-au cerut bani refugiaților pentru a-i trece ilegal granițele spre Europa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră