Sirene, girofaruri şi ultima misiune pentru „Dulăul“ de la Rutieră. Filmul ACCIDENTULUI în care unul dintre cei mai buni poliţişti şi-a pierdut viaţa

23 Aug 2015
Sirene, girofaruri şi ultima misiune pentru „Dulăul“ de la Rutieră. Filmul ACCIDENTULUI  în care unul dintre cei mai buni poliţişti şi-a pierdut viaţa
În noaptea de 1 spre 2 august  avea să fie ultima misiune pentru unul dintre cei mai buni poliţişti de la Rutieră. Lucra la Ministerul de interne de 23 de ani şi era dintre cei pentru care uniforma de poliţist însemna totul. „De el nu trecea nimeni! Era un adevăvat profesionist. Şi-a dedicat viaţa meseriei sale pe care o respecta enorm şi familiei“, spun colegii din Poliţie care l-au cunoscut şi care au lucrat alături de el. Nu întâmplător i se spunea „Dulăul“. Era spaima şoferilor băuţi. Cei care se urcau la volan ameţiţi de „licorile bahice“ nu aveau scăpare atunci când Gheorge Ionescu era în misiune. Mulţi conducători auto ajunseseră să-l cunoască şi îi luaseră frica. Ştiau că e implacabil. De altfel, în 2013, acesta a întocmit cele mai multe dosare şoferilor care au consumat alcool şi au fost prinşi în trafic.

„Dulăul“ va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Ghencea Militar cu onoruri militare


Ieri, prietenii şi rudele l-au condus pe poliţistul Gheorghe Ionescu, sâmbătă, la capela cimitirului Ghencea. Sora acestuia a venit din Italia să îşi ducă fratele la groapă. De asemenea, cinci motociclişti şi două maşini de la rutieră au condus convoiul, iar alte 8 autoturisme au mers în spatele sicriului. Sute de oameni i-au aprins o lumânare, prietenii şi vecinii au adus coroane de flori şi au plâns la căpătâiul lui. Poliţistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare,  iar familia va primi un ajutor de 20.000 de euro.

FILMUL TRAGEDIEI 


2 august. 03.30.
Accidentul în care „Dulăul“ şi-a pierdut viaţa s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Tragedia a fost provocată de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

„Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. - lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire - a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri", precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti. Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

3 august
. Afaceristul turc a fost restat preventiv de Tribunalul Bucureşti. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta riscă închisoarea pe viaţă. 

După trei săptămâni, inim a „Dulăului“ a încetat să mai bată

21 august. De atunci, poliţistul a fost internat la Spitalul Floreasca fiind în comă indusă,  iar afaceristul turc a fost arestat. Colegii şi familia s-au luptat să strângă bani pentru o operaţie în Israel. Era însă nevoie de o ameliorare a stării poliţistului. Nu s-a mai întâmplat asta. Rănile produse- a fost târât 350 de metri, au fost prea grave şi, după trei săptămâni,  inima lui a încetat să mai bată. Din pacate, agentul Gheorghe Ionescu nu a mai fost transportat la clinica medicală din Israel, iar ultima speranţa că va fi salvat, s-a stins, odata cu el, vineri dimineaţa. 

Secretarul de stat Raed Arafat declara joi după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe poliţistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.  Potrivit medicilor, poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Gheorghe Ionescu, decorat post-mortem 

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, care a decedat după ce a fost lovit intenţionat cu maşina de afaceristul turc, Atash Abdullah.  "Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu", precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.  Decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră