Asistente medicale muşcate şi atacate de un pacient aflat în depresie. Dr. Dana Safta susţine că atacatorul era poliţist. Poliţia Capitalei: „Nu lucrează în nicio structură a Poliţiei!“

17 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Asistente medicale muşcate şi atacate de un pacient aflat în depresie. Dr. Dana Safta susţine că atacatorul era poliţist. Poliţia Capitalei: „Nu lucrează în nicio structură a Poliţiei!“

„El s-a internat aseară (n.r. miercuri), în regim de urgență, pentru o stare confuzională din cursul dimineții. (...) De remarcat depresia lui recentă după decesul mamei. În cursul nopții a fost liniștit, bineînțeles că s-au făcut toate examinările și investigațiile necesare pentru a înlătura prezumția de diagnostic meningo-encefalită, dar monitorizarea era obligatorie. Liniștea din cursul nopții însă a durat puțin, pentru că, la tratamentul de dimineață, violența lui nu a avut măsură. Cadre medicale au fost agresate într-un mod cum nu ni s-a mai întâmplat vreodată până acum. Sunt medic de aproape 40 de ani, trăiesc în spital și muncesc de atâția ani, dar asemenea situație... Să sperăm că este o criză psihotică acută, să sperăm că nu este o tulburare de comportament", a spus presei Dana Safta.

CE SPUNE dr. DANA SAFTA

Ea a mai precizat că pacientul, în vârstă de 44 de ani, polițist de profesie, a fost imobilizat cu ajutorul angajaților firmei de securitate din spital. A fost, de asemenea, chemată Poliția, iar pacientul a fost dus la Spitalul Obregia. "Imobilizat în final, a fost dus la psihiatrie la Obregia. A fost chemată Poliția, urmează o anchetă și să sperăm că este într-adevăr o suferință acută psihotică, pentru că neplăcerea pentru personalul medical vă dați seama că este foarte mare", a arătat Dana Safta. Potrivit acesteia, în timpul incidentului, una dintre asistente a suferit o fractură de tibie, iar alte două au avut contuzii la față și pe trunchi. De asemenea, pacientul a rupt un pat și a deteriorat un monitor.

CE SPUNE POLIŢIA

Surse din cadrul Poliţiei Capitalei au precizat pentru site-ul nostru că, într-adevăr, în jurul orei 5.30 dimineaţa, un bărbat internat la Spitalul Elias a devenit recalcitrant atunci când două asistente medicale au încercat să-i dea medicamentele şi a sărit să le lovească. Niciuna dintre persoanele lovite nu a depus plîngere. 

Dr. CRISTINA PANEA: Aproape zilnic personalul medical se confruntă cuasemenea situaţii din partea pacienţilor

Conf.univ.dr.Cristina Panea, şefa secţiei Neurologiei a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, precizează că „ nici spitalul, nici asistenta medicală nu intenţionează să depună plîngere, nici măcar să-i aducă reproşuri întrucât estevorba de un pacient aflat într-o anumită stare de sănătate”. Din discuţia cu conf. dr. Panea a reieşit că „aproape zilnic personalul medical se confruntă cuasemenea situaţii din partea pacienţilor, dar asta face parte din riscul meserieinoastre. Este un risc pe care ni l-am asumat”. Conf. Cristina Panea ne-a confirmat că pacientul a fost internat în secţia Neurologiei a Spitalului Elias, după care a fost trasferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie A. Obregia. (Magda Marincovici, Mara Răducanu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră