Poarta între două lumi! O pădure din România, în topul celor mai ÎNFRICOȘĂTOARE locuri din lume (VIDEO)

18 Aug 2015
Poarta între două lumi! O pădure din România, în topul celor mai ÎNFRICOȘĂTOARE locuri din lume (VIDEO)
Pădurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca, denumită și "Triunghiul Bermudelor al României" ocupă, din nou, primele poziții în topurile internaţionale despre cele mai bântuite locuri din lume. 
 
În 2013, BBC a realizat un top al celor mai bântuite păduri din lume, pădurea din Cluj ocupând un loc fruntaș. Acest srticol a făcut din pădurea Hoia Baciu o destinaţie la modă pentru turiştii dornici de adrenalină.
 
„Pădurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi, cu noduri“, scriau atunci jurnaliștii britanici. 
 
Nicolas Cage, impresionat de pădurea din Cluj
 
Celebrul actor Nicolas Cage a vizitat Pădurea Hoia Baciu în 2011, în timp ce filma la Sibiu filmul „Ghost Rider: Spirit Of Vengeance”.
 
"Am vizitat un Triunghi al Bermudelor cunoscut sub numele de Pădurea Hoia-Baciu. Am făcut o plimbare cu maşina prin pădure şi am văzut un bărbat care mergea pe jos printre copaci. Am coborât geamul de la maşina şi l-am întrebat: "Locuieşti aici?" El a spus că da. Atunci l-am întrebat: "Este bântuită pădurea aceasta?" El nu a răspuns timp de aproximativ un minut. S-a uitat la mine şi a spus, "Da”. Atunci l-am spus: "Cine (ce) o bântuie?", iar el a zis: "Ai văzut oameni fără picioare care plutesc în aer?". I-am spus: "Nu încă, dar sper să văd în curând." Apoi l-am întrebat dacă este în regulă dacă iau cu mine acasă o creangă de copac de aici. Am luat o ramură de 1,8 metri lungime şi groasă de 10 centimetri pe care am dus-o acasă în cabana mea din Anglia.  Am cioplit-o, am lăcuit-o şi am transformat-o într-un obiect decorativ frumos. Probabil sunt singura persoană din Glastonbury (oraş din Anglia-nr) care are acasă o creangă de la Hoia-Baciu”, a povestit actorul.    
 
Triunghiul Bermudelor din România 
 
Desele apariţii ale unor fenomene stranii în Pădurea Baciu, din apropierea Clujului, din ultimele decenii, au stârnit interesul specialiștilot în fenomene paranormale. 
 
Primul eveniment major a fost semnalat în data de 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la producerea fenomenului. 
 
Un an mai târziu, biologul Alexandru Sift a surprins un alt obiect asemînător survolând zona. A doua zi, în pădure, a descoperit o urmă circulară cu un diametru de aproape 5 metri, unde iarba se uscase.
 
Recent, pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top 10 al celor mai înfiorătoare locuri din Europa, de cotidianul britanic „The Guardian“. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră