900 pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, piloți civili ai Aeroclubului României și voluntari îl caută pe pilotul dispărut

09 Aug 2015
900 pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, piloți civili ai Aeroclubului României și voluntari îl caută pe pilotul dispărut
Ministerul de Interne a anunțat că azi vor continua căutările pilotului planorului dispărut și în județul Buzău.

"Decizia a fost luată în urma ședinței operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din județul Brașov și a analizelor efectuate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată din MAI. La ședința operativă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă au participat reprezentanții tuturor forțelor implicate în acțiunile de căutare din ultimele 48 de ore — pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, piloți civili ai Aeroclubului României și voluntari" anunță ministerul de Interne.

Sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetățean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în județul Brașov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective, astăzi vor avea loc mai multe căutări terestre și aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante și motoparapante, care pot zbura la joasă înălțime.

"La acțiunile de duminică 9 august a.c. participă aproximativ 900 de forțe aparținând MAI, MApN, Salvamont, Direcțiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și voluntari. Pompierii detașați în sprijinul forțelor care acționează în județele Brașov, Dâmbovița, Prahova și Argeș vor rămâne mobilizați și astăzi. Pentru operațiunile de căutare aeriană participă 5 elicoptere ale MAI și MApN și 5 avioane ale Aeroclubului României".

Operațiunile aeriene și cele de la sol sunt monitorizate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne.

Pilotul nu a contactat reprezentanţii Aeroclubului din oraşul Ghimbav


"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov s-au sesizat din oficiu la data de 06 august 2015, constituindu-se pe rolul acestei unităţi un dosar penal, cu privire la faptul că în aceeaşi zi un planor care a decolat fără un plan de zbor la ora 1230 a dispărut, iar pilotul, singura persoană aflată la bord, nu a mai contactat reprezentanţii Aeroclublului din oraşul Ghimbav sau familia şi nu a mai revenit la bază“, susţin procurorii în comunicatul remis presei. Din primele cercetări a rezultat că pilotul a închiriat de la Aeroclubul Ghimbav serviciul de transport al planorului proprietate personală, iar în temeiul acestei relaţii contractuale, a fost condus cu un avion în masivul Postăvarul, de unde a iniţiat procedura de zbor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră