# colectiv CAUŢIUNE SAU ARESTUL. Piedone a lăsat gaj un imobil şi vehicule de epocă

29 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
# colectiv CAUŢIUNE SAU ARESTUL. Piedone a lăsat gaj un imobil şi vehicule de epocă

La mijlocul lunii decembrie, fostul edil a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune. Piedone era inițial cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anunțat că au extins urmărirea penală și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Cristian Popescu Piedone, cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv, potrivit agerpres.ro.  Procurorii i-au adus la cunoștință fostului primar că are de plătit o cauțiune de 1,5 milioane lei și că i s-au pus sechestru pe bunuri. Dacă nu va plăti în termen de 10 zile cauțiunea, Cristian Popescu Piedone riscă să fie arestat, cu executare fie în celulă, fie la domiciliu, potrivit unui comunicat al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Piedone trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Poliția Sectorului 4 București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și cu martorii din același dosar
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență;
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

În urmă cu două zile, Piedone a fost la DNA, unde procurorii i-au comunicat că au extins urmărirea penală și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, s-a dispus extinderea cercetării față de Aurelia Iofciu — șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria sectorului 4 și față de Sandra-Ramona Moțoc — funcționar în cadrul aceluiași serviciu, la data faptelor, pentru complicitate.

Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 — 30 ianuarie 2015, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).

Pentru a autoriza funcționarea acestei societăți, Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră