Ministrul de Interne, Petre Tobă, despre poliţistul Marian Godină: „am fost extrem de mişcat“

17 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Ministrul de Interne, Petre Tobă, despre  poliţistul Marian Godină:  „am fost extrem de mişcat“

 

 El a precizat că orice politist care isi face datoria va fi protejat impotriva abuzurilor si ca Parchetul a fost sesizat în legatură cu acest caz. „Orice angajat al MAI, indiferent că vorbim de poliţist, de jandarm, de poliţist de frontiera, de pompier, care îşi face corect datoria, va fi protejat impotriva abuzurilor. Acest lucru i l-am cerut sefului Poliţiei Române ieri şi vă asigur ca o voi face in continuare. (...) Noi am sesizat în acest caz Parchetul, aşteptam finalizarea anchetei", a arătat ministrul.  Petre Tobă a mai spus că Facebook-ul este un mijloc de comunicare "extrem de modern", pe care il foloseşte inclusiv Ministerul Afacerilor Interne şi structurile sale, pentru a comunica cu un grup tinta - în special tinerii.

 

DOSAR PENAL ÎN CAZUL GODINĂ

 

Parchetul de pe lângă Judecătoriei Brașov a fost sesizat de către Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), care a efectuat verificări privind "posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul a șefilor profesionali" ai agentului șef Marian Godină, în legătură cu "presupuse intervenții în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional".Între timp, după ce urmare controlului dispus de Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române la Poliţia Braşov, a apărut şi un comunicat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

CITEŞTE ŞI: Marian Godină, un altfel de poliţist adjectiv, ULTIMELE DEZVĂLUIRI: „Hopa, dar ce-ați făcut domnule doctor? Ați copiat?“

O echipă a Direcţiei de Control Intern din Poliţia Română s-a deplasat ieri,  la Braşov, pentru a verifica situaţia semnalată de poliţistul Marian Godină. Surse din cadrul Poliţiei Române au declarat pentru site-ul mariustuca.ro că urmare controlului efectuat la Poliţia Braşov, Parchetul anchetează cazul Godină.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele: Din dispoziția Inspectorului General al Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, o echipă din cadrul Direcției Control Intern –I.G.P.R. s-a deplasat, în această dimineață, la sediul I.P.J. Brașov, pentru a efectua verificări cu privire la anumite aspecte semnalate în mass-media“

 

CITIŢI ŞI: ULTIMA ORĂ! Marian Godină bagă în corzi Poliţia Braşov. Parchetul anchetează cazul

 

Marian Godină şi-a retras postarea cu demisia

Postarea polițistului Marian Godină, prin care acesta își anunța demisia, a fost ștearsă de pe contul acestuia de Facebook. Toate celelalte postări referitoare la scandalul generat de reținerea permisului de conducere al unui apropiat al directorului Crucii Roșii Brașov au rămas publicate pe pagina virtuală. Poliţistul-blogger Marian Godină a anunțat că demisionează din Poliția Română după ce a fost mustrat de şefi pentru că i-a reținut permisul de conducere unui apropiat al şefei de la Crucea Roşie Braşov. Scandalul a luat amploare, directorul Crucii Roşii amenintând că îl dă în judecată pe Godină, iar mama polițistului, cel mai probabil din cauza stresului generat de această poveste, a ajuns de urgență la spital, în timp ce Godină se află în Capitală, unde a fost chemat la Inspectoratul General al Poliției Române.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră