Petiție pe Internet care cere demisia sau demiterea ministrului Gabriel Oprea

23 Oct 2015
Petiție pe Internet care cere demisia sau demiterea ministrului Gabriel Oprea
Site-ul petitieonline.com găzduiește, din 22 octombrie, o petiție care solicită demisia sau demiterea ministrului Administrației și Internelor, Gabril Oprea, și încetarea abuzului de coloane oficiale. după ce tânărul polițist Bogdan Cosmin Gigină care făcea parte din coloana sa oficială a murit. Petiția este intitulată ”Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale!”, a strâs până vineri după prânz 10.693 de semnături.

Vă prezentăm mai jos textul integral al petiției:


Polițistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a murit marți seară, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă din Capitală. Moartea sa tragică a adus la lumină un abuz petrecut în acele cirscumstanțe, pentru care autorul trebuie să răspundă. Prin urmare:

  •  

    Solicităm demiterea ministrului Gabriel Oprea pentru abuzul de funcție în folosirea ilegală a coloanelor oficiale.

  •  

    Cerem Parlamentului demararea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale în trafic și a însemnelor oficiale de către mașinile oficiale ale instituțiilor (inclusiv afișarea însemnelor oficiale pe mașini private).

  •  

    Cerem Parlamentului să legifereze limitarea strictă a coloanelor oficiale doar pentru Președintele țării, pentru șeful Guvernului și doar pentru situații de urgență, necesitatea folosirii trebuind să fie explicată prin documente publice, transparentizate post-factum, în fiecare caz.

  •  

    Solicităm interdicția afișării logo-urilor, legitimațiilor și însemnelor oficiale ale unor instituții ale statului de către demnitari, oficiali sau alți angajați ai diverselor instituții (Parlament, ministere, alte autorități). Există tendința intimidării poliției prin afișarea acestor însemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosința locurilor de parcare ale instituției și ar trebui să fie ilegală (asimilabilă abuzului de functie) afișarea lor pe drumuri publice.

  •  

    Solicităm demiterea șefilor Brigăzii Rutiere a Capitalei și a comisarilor care au permis folosirea ilegală de către ministrul Gabriel Oprea a coloanei oficiale în data de 20/10/2015 din care a făcut parte agentul de poliție Bogdan Gigină.

  •  

    Solicităm demiterea și tragerea la răspundere a celor responsabili pentru marcarea lucrărilor publice de pe strada Știrbei Vodă.

  •  

    Îndemnăm șoferii să respecte semnalele luminoase ale ambulanțelor, pompierilor și ale altor utilitare de real interes public. Observăm cu îngrijorare că din cauza abuzului de coloane oficiale, autovehiculele care salvează vieți încep să fie ignorate. Pot muri oameni din cauza iresponsabiltății unor demnitari care cred că timpul lor e prea important ca să stea cu noi în trafic. Trafic pentru care nu oferă soluții.

  •  

    Solicităm autorităților să nu mai abuzeze de resursele Poliției Rutiere, știut fiind faptul că o mare parte din timpul de teren al acestora este dedicat însoțirii și dirijării traficului pentru coloanele oficiale.

  • UPDATE

    Petiția se apropie de 5.000 de semnături. Între timp și alte persoane cer demisia/demiterea minstrului, în alte petiții. Două noi au fost inițiate azi, în aceeași notă - „Cerem demisia și anchetarea ministrului Oprea” și „Demisia de onoare domnule Gabriel Oprea”.

    Un aspect interesant. O altă petiție cere RETROGRADAREA lui Gabriel Oprea din gradul de general, dar și retragerea distincțiilor.
    „ Ca urmare a lipsei de responsabilitate fata de lupta dintre viata si moarte a antemergatorului sau, Subofiterul Bogdan Cosmin Gigina, a refuzului de a opri si de a-i acorda primul ajutor si a refuzului de a-i permite soferului sau sa opreasca si sa-i acorde acestuia primul ajutor, ca urmare a lipsei de respect fata de uniforma militara si fata de gradul sau, solicit Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sa demareze procedurile pentru retrogradarea imediata din gradul de General a domnului Gabriel Oprea si sa retraga distinctiile sale, respectiv "Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler" si "Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler"!

    UPDATE



    Alte stiri din Actualitate

    Ultima oră