DEMONII INTERNETULUI. Tu ştii cu cine vorbeşte COPILUL TĂU pe Facebook? Un pedofil din Iaşi arestat, după ce a violat mai mulţi minori

19 Sep 2015
DEMONII INTERNETULUI. Tu ştii cu cine vorbeşte COPILUL TĂU pe Facebook? Un pedofil din Iaşi arestat, după ce a violat mai mulţi minori
Cât de mare este pericolul “socializării” pe internet? Mulţi dintre noi nu ştiu că deseori s-au aflat la un click distanţă de o adevărată dramă. Cei mai expuşi sunt copiii care se lasă ademeninţi mult mai uşor de „tentaţiile“ expuse pe reţelele de socializare. Tocmai, de aceea, părinţii trebuie să fie la curent cu cine şi despre ce discută copiii lor pe facebook. 

Un pedofil din Iaşi a violat mai mulţi minori 

Caz concret: un bărbat de 49 de ani din Iași a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au descoperit că acesta a violat mai mulți minori.   Potrivit cercetărilor, bărbatul îi ademenea pe minori pe Facebook, după care îi ducea într-un apartament din centrul oraşului unde îi viola. Una dintre victimele bărbatului, un băiat de numai 12 ani, a ajuns să-l cunoască pe agresor pe Facebook.

După mai multe schimburi de replici, cei doi au reușit să ajungă la un acord, iar bărbatul de 49 de ani l-a convins pe minor să meargă la locuința sa, din centrul Iaşiului. Băiatul, ajuns în apartamentul agresorului fără ştirea părinţilor, a fost bruscat şi forţat de bărbat să întrețină relații sexuale, scriu jurnaliștii de la Bzi.ro. Ulterior, copilul a fost lăsat să plece, însă doar cu condiția ca acesta să se mai întoarcă în apartamentul lui și că va repeta experienţa. Mama baiatului a fost cea care a descoperit din greşeală drama prin care trecea copilul de luni bune, după ce a găsit conversația dintre cei doi pe calculatorul fiului ei. Mesajele cu tenta sexuala pe care minorul le-a schimbat cu bărbatul cunoscut de pe internet a determinat-o să sune la poliţie. Agresorul a fost reţinut de magistraţii Judecătoriei Iaşi. 

Minoră sechestrată după primul...LIKE 

O tânără de 17 ani din Bihor a ales să se întâlnească, într-un apartament, cu un tânăr pe care-l cunoscuse pe o reţea de socializare. Nu s-a gândit nicio clipă că aceea întâlnire i-ar putea schimba viaţa. Tânăra de 17 ani l-a cunoscut pe Nicolae Marin Hadade (19 ani) pe o reţea de socializare, informează www.voceatransilvaniei.ro. O vreme, cei doi au purtat mai multe discuţii, în urma cărora au decis să se şi întâlnească. Astfel, întâlnirea a fost programată a avea loc într-un apartament din Oradea. Odată ajunsă la locul întâlnirii, fata a primit avansuri din partea băiatului, avansuri pe care însă ea le-a respins. Atunci, tânărul a devenit violent, a sechestrat-o pe minoră, a bătut-o şi a violat-o. Într-un final, fata a reuşit să scape şi s-a dus la poliţie să-l denunţe pe violatorul.

Dat pe mâna oamenilor legii de victima sa, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, şi a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea de viol şi, pe baza evaluării gravităţii faptelor, a modului şi circumstanţelor de comitere a acesteia, se constată că privarea lui de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, au motivat procurorii solicitarea.

Iar Judecătoria Oradea a admis „propunerea formulată în dosar nr. 4797/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. În temeiul art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 223 al. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului: - H.N.M fără antecedente penale, cetăţenia română, stare civilă necăsătorit, situaţie militară nesatisfăcută, studii 11 clase, ocupaţia manipulant marfa la Sc Calberson Srl Sacadat, fără antecedente penale, pe o durată de 30 de zile, de la 15.08.2015 la 13.09.2015 inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii controlului judiciar, respectiv a măsurii arestului la domiciliu”.


Omorâtă de “iubitul” cunoscut pe internet

Din nefericire însă, relaţii începute pe reţelele de socializare, se încheie tragic. Este cazul unei tinere din Alexandria, care a fost bătută cu bestialitate, înţepată cu cuţitul şi strangulată cu şnurul de la hanorac de un bărbat cu care începuse o relaţie pe Facebook. Tânăra de 30 de ani, Eliza Dragne, a fost a fost găsită în weekend abandonată la marginea unui câmp de lângă Alexandria, potrivit dcnews.ro. Se pare că ajunsese aici cu maşina iubitul ei, un bărbat însurat cu care avea o relaţie, după ce îl cunoscuse pe Facebook. Abandonată de câmp, fata s-a târât cu ultimele puteri până la marginea şoselei unde a fost găsită de un şofer care a alertat poliţia. Eliza era îmbrăcată sumar, avea un şnur de la hanorac în jurul gâtului, semn că agresorul a vrut să o ştranguleze, şi era plină de răni. Tânăra a decedat luni la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Nicu-Alin Cristea, criminalul tinerei, a fost arestat pentru 29 de zile. Conform teleormanul.ro, mama Elizei Dragne a decis ca organele fiicei sale să fie donate: rinichii la Spitalul Fundeni, iar pancreasul şi splina la un spital din Cluj Napoca.

Drama “online” a unei tinere de 13 ani din America

Un alt caz este cel al unei tinere de 13 ani din America care a hotărât să povestească drama prin care a trecut pentru a salva alte potenţiale victime ale pedofililor.
Drama ei a început în faţa monitorului, cu tastatura în braţe,acolo unde a crezut că l-a întâlnit pe EL. Credea că este un adolescent ca şi ea cu care putea să vorbească şi să povestească orice. În ajunul Anului Nou s-a pregătit, în secret, să-l întâlnească. După cină s-a prefăcut că are o durere de stomac şi s-a strecurat în afara casei. Deşi era frig, nu-şi luase haine groase, nu plănuia să stea foarte mult. S-a auzit strigată, dar cel care o făcuse nu era adolescentul de care se îndrăgostise în timpul conversaţiilor online, era un bărbat în toată firea. Nu-şi mai aduce aminte decât că s-a trezit sechestrată într-o maşină, fără vreo posibilitate de a scăpa. În cele patru zile care au urmat a fost ţinută în lanţ tot timpul, violată, bătută, torturată. Şansa sa a fost faptul că răpitorul a transmis, într-un grup online, imagini video ale torturii la care a fost supusă. Unul din membri grupului s-a speriat că ar putea fi acuzat de complicitate şi a anunţat poliţia.

Sfaturi pentru siguranţa online

1. Oricine este în pericol de întâlni pe internet un agresor sexual. Agresorii nu se diferenţiază în funcţie de gen, etnicitate, educaţie, statul socio-economic, venit sau religie.

2. Învăţaţi copiii să nu ofere străinilor date personale sau de identificare persoanelor care nu sunt cunoscute şi de încredere în viaţa reală. Un agresor sexual poate folosi aceste date pentru a-l localiza şi a-i cunoaşte obiceiurile.

3. Întăriţi setările de confidenţialitate în toate reţelele de socializare şi verificaţi să rămână neschimbate după fiecare update al softurilor utilizate.

4. Dezactivaţi opţiunea de localizare geografică prin intermediul dispozitivelor mobile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră